SOUTH CRAFT LASER LOGO WIT

Plexiglas lasersnijden

Plexiglas lasersnijden doen wij met een lasersnijmachine waarmee zo’n beetje alles mogelijk is. Heb jij een wens om iets uit plexiglas te laten lasersnijden? Dan doen wij dat graag voor je. Of je nu eenmalig iets unieks uit plexiglas wilt laten snijden of een grote oplage nodig bent voor een project of toepassing; je kunt je opdracht bij South Craft Laser voorleggen door ons gewoon even een bericht te sturen. We kunnen waarschijnlijk vrij direct aangeven wat hierin de mogelijkheden zijn.

Heb jij dus een idee voor je eigen bedrijf of voor een cadeau voor iemand anders of jezelf? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en je hoort direct van ons wat mogelijk is en wat de kosten hiervoor zijn.

Hoe werkt lasersnijden?

Laser snijden gebeurt met een machine, waardoor met zeer hoge precisie een klein oppervlak verhit kan worden. Met een laser wordt plexiglas of een ander gewenst materiaal nauwkeurig bewerkt. Zeer gedetailleerde vormen zijn dan ook geen probleem. Via de computer wordt een ontwerp gemaakt en deze wordt gekoppeld aan de lasermachine. De plaat plexiglas gaat erin en de machine doet uiterst nauwkeurig de rest van het werk.

Waarom plexiglas lasersnijden?

  • Geen slijtage
  • Geen spaanders
  • Eenvoudige digitale productie van (complexe) ideeën
  • Zeer strak resultaat
  • Glasheldere randen zonder dat nabewerking vereist is
  • Zeer verfijnde details zijn uitvoerbaar (tiende van een millimeter)

Verschil lasersnijden en lasergraveren

Lasersnijden is het volledig doorbranden van het materiaal met de laser, waardoor er uitgesneden vormen ontstaan. Hierbij vindt nauwelijks materiaalverlies plaats.

Lasergraveren is het deels inbranden met een laser met als resultaat een mooie gravering in de vorm van bijvoorbeeld tekst of figuren. Lasergraveren wordt dan ook bijna altijd uitgevoerd op het eindproduct.

Waarom South Craft Laser?

Bij South Craft Laser houden we van een persoonlijke aanpak. We zijn een klein team van twee en denken graag met je mee om jouw logo, tekst of een ander ontwerp eruit te laten springen met behulp van de juiste technieken. Wat je van ons kan verwachten?

– Als team hebben we meer dan 30 jaar ervaring;
– Korte levertijden (2 dagen);
– Concurrerende prijs;
– De grootste laser van Nederland ter beschikking;
– Hoge kwaliteit eindproducten;
– Ervaring met 2D, 2,5D en 3D laser snijden en graveren.

Mocht jij je nu afvragen wat 2,5D laser snijden en graveren is? Dit houdt in dat het snijvlak bij bijvoorbeeld kokers of buizen haaks staat op het materiaal. Zo kunnen we o.a. met ronde of licht gebogen vormen weer haakse hoeken maken uit verschillende delen. Dit is erg handig voor het realiseren van vormen en eindproducten die niet te realiseren met enkel 2D of 3D laser snijden en graveren. Vraag gerust naar deze mogelijkheden.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Mede dankzij onze vele lasersnijtechnieken zijn de mogelijkheden voor plexiglas lasersnijden en andere materialen eindeloos. Qua materialen kunnen we het volgende naast plexiglas lasersnijden:

– Hout
– Aluminium
– Leer

Al deze producten inclusief glas en rubber zijn tevens geschikt voor graveren.

De laser is sterk genoeg om door vele verschillende vormen en diktes van bovenstaande 4 materialen heen te snijden. Plexiglas lasersnijden komt veel voor, voor toepassingen zoals reclame-uitingen, modelbouw (architectuur), displays (voor producten, letters, borden voor binnen en buitengebruik, trofeeën van acryl en voor het inrichten van winkels en bouwen van beursstands. Tegenwoordig zijn er ook veel plexiglas producten omtrent corona, zoals spatschermen en scheidingswanden. Ook hierin kunnen wij voorzien.

Lasersnijden aanvragen

Wil jij iets uit plexiglas laten lasersnijden? Of het nu gaat om een eenmalig creatief product of een product dat in grote getale uitgesneden moet worden, vrijwel alles is mogelijk. Heb je een idee van wat je wilt, maar nog geen ontwerp? Leg het gerust aan ons voor door contact op te nemen. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en staan open voor gave eigen ideeën!

GET IN TOUCH